مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان بیان کرد: از سال گذشته ۲۰هزار و ۵۰۰ تن انجیر خشک به ارزش ۶۰میلیون دلار در کشور صادر شده است که انجیر استهبان، یکی از ۶ محصول ثبت شده در نظام میراثی کشاورزی با اهمیت جهانی در ایران، سهم ۹۰درصدی از این صادرات را به خود اختصاص داده است.

به گزارش پایگاه خبری استهبان فردا به نقل از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی استهبان، مهدی اعیان منش گفت: انجیر استهبان نسبت به سال گذشته ۱۷.۶درصد رشد وزنی و ۲۱درصد رشد ارزشی داشته و پیش بینی می شود در سال جاری حدود ۱۸ هزار تن محصول برداشت و روانه بازار گردد.

اعیان منش گفت: حدود ۷۵ درصد از انجیر خشک این شهرستان به کشورهای چین، هنگ کنک، ویتنام، هند، مالزی، تاجیکستان و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر و مابقی در داخل کشور مصرف می شود.

وی افزود: شهرستان استهبان با دارا بودن حدود ۲۶هزار هکتار باغ انجیر، مقام نخست از نظر میزان سطح زیر کشت انجیر دیم را در جهان به خود اختصاص داده که از این میزان ۲۲۵۰۰هکتار بارور و ۳۴۵۰هکتار غیر بارور است.

این مقام مسئول عنوان کرد: برداشت محصول از باغات باور انجیر شهرستان از نیمه دوم مرداد ماه آغاز می شود و تا اوایل مهر ماه ادامه دارد.

اعیان منش گفت: یکی از کارخانجات بسته بندی انجیر در شهرستان استهبان  با استفاده از دستگاه سورت لیزری تولید داخل کشور موفق به کاهش هزینه و زمان سورت به نصف این میزان توسط کارگران شده است و در شهرستان دو زنجیره ارزش تولید، سه واحد فرآوری و ۱۰واحد بسته بندی انجیر به صورت کارگاهی و کارخانه ای وجود دارد که ظرفیت مناسبی برای سرمایه گذاری در زمینه انجیر فراهم می کند.

مدیر جهاد کشاورزی استهبان عنوان کرد: در سال جاری وزش باد در زمان گرده افشانی، افزایش دما، تداوم گرما و تنش دمایی پس از تشکیل میوه موجب کاهش قابل ملاحضه محصول شده است که بخشی از آن با توصیه های کارشناسی از قبیل: اجرای مالچ سنگی، سایبان، هرس اصولی، آبیاری کمکی به موقع باغات، سفید کردن تنه درختان وکاهش میزان بردهی قابل کنترل است.

وی در ادامه گفت: ۹۰درصد از انجیر خشک ایران در شهرستان استهبان گواهی قرنطینه را دریافت کرده و روانه بازارهای خارجی می گردند.