همزمان با آغاز برداشت انار از ۲۵۳۸ هکتار باغ بارور شهرستان استهبان، عملیات فرآوری این محصول نیز در مناطق مختلف شهرستان شروع شده است.
به گزارش پایگاه خبری استهبان فردا به نقل از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی استهبان، مهدی اعیان منش گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان فصل برداشت در نیمه آبان‌ماه، حدود ۳۲۵ تن رب انار در این شهرستان تولید شود، هرچند تنها حدود ۲۰ درصد از کل محصول وارد چرخه فرآوری می‌شود.


به گفته مهدی اعیان منش، ارقام غالب منطقه شامل «رباب» و «فاروق» با میانگین عملکرد ۲۵ تن در هکتار هستند که بیشترین سطح زیر کشت آن‌ها در بخش ایج قرار دارد؛ رقمی که شهرت ملی و حتی جهانی یافته است.
اعیان‌منش با اشاره به فرآیند تولید، توضیح داد: فرآوری انار در شهرستان عمدتاً به‌صورت سنتی و در کارگاه‌های کوچک خانگی انجام می‌شود که فرآیندی زمان‌بر و هزینه‌بر است و حمایت دولت در زمینه‌ی ایجاد کارخانه فرآوری و سردخانه‌های صنعتی، گامی مهم برای حذف واسطه‌ها و افزایش مستقیم سود باغداران خواهد بود.
این مقام مسئول، همچنین از خسارت گرمای شدید امسال خبر داد و گفت: حدود ۶۰۰ هکتار از باغات انار بر اثر آفتاب‌سوختگی و ترکیدگی میوه آسیب دیده‌اند، اما باغداران با فرآوری میوه‌های آسیب‌دیده بخشی از خسارت خود را جبران کرده‌اند.


مدیر جهاد کشاورزی استهبان در پایان افزود: از هر ۱۲ کیلوگرم انار، حدود یک کیلوگرم رب انار به دست می‌آید و رب‌های سنتی تولیدشده از رقم فاروق به‌سبب عطر و طعم خاص خود، مشتریان بسیاری دارند؛ با این حال، توسعه واحدهای فرآوری صنعتی و صادرات فرآورده‌ها می‌تواند ارزش افزوده این محصول بهشتی را چندین برابر افزایش دهد.